Wie ben ik?

Rutger van Hijum, consultant, adviseur, ik kan mezelf van alles noemen. Wat zegt dat nou écht over mij? Niet veel. Daarom ook deze website: hopelijk word je duidelijk hoe ik werk en waarom ik dat eigenlijk doe. Maar wie is die Rutger van Hijum eigenlijk verder (mocht je dat willen weten)? Sinds 1980 ben ik aan het:

Groeien

Mijn wieg stond bij de nonnen in Veendam, daar zag ik in 1980 het levenslicht. Na een vrolijke jeugd in Zuidlaren, Drenthe, verhuisde ik in 1999 naar Groningen. Op kamers. Een mooie tijd. Ik leerde mijn vrouw Griëtte kennen, we trouwden en eind 2016 kwam onze prachtige Loïs in ons leven. Nog steeds wonen we met veel plezier in het bruisende Groningen.

Verbeterbeleving in de keuken

Leren

Ik houd van de kracht van woorden, gesproken en geschreven. Daarom ging ik Rechten studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 studeerde ik af in de richtingen bedrijfs- en privaatrecht. Daarnaast studeerde ik één jaar Nederlandse Taal en Letterkunde, juist om de taalkant verder te ontwikkelen. Ik spijker mezelf regelmatig bij in uiteenlopende thema’s, zoals psychologie, data science en verandermanagement. Continu leren en ontwikkelen is noodzakelijk, vooral ook leuk. Hierbij blijf ik ervaren dat de praktijk de beste leermeester is. Zolang ik maar zorg dat die praktijk mij uitdaagt.

Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen

Werken

Al aan het eind van mijn studie wist ik: leuk al die regels, maar alleen daarin ga ik geen gelukkige toekomst vinden. Het moest ook een andere richting op. Die richting werd de Groningse start-up Store Support, inmiddels Excap. Bij dit prachtige onderzoeksbureau kreeg ik de kans me te ontwikkelen op de gebieden die ik nodig vond: innovatief en commercieel denken, keihard werken, elke dag ambitie tonen. In verschillende rollen, van marktonderzoeker tot projectmanager tot consultant, werkte ik 10 jaar met enorm veel plezier en ontwikkelde ik deze eigenschappen. Tot het moment dat duidelijk werd wat ik echt het leukste vind en denk het beste te kunnen: adviseren en daadwerkelijk bijdragen aan verbetering. 1 januari 2016 koos ik er met enthousiaste overtuiging voor om dit voortaan zelf te gaan doen, waarbij ik ook mijn juridische achtergrond weer volop benut. Dit doe ik tot de dag van vandaag, het was de beste keuze die ik had kunnen maken.

Rutger adviseert klant

Spelen

‘Mijn werk is mijn grootste hobby’. Mmm, dat hoop ik écht voor iedereen die het zegt. En ik vind mijn werk ook fantastisch. Maar voor mij is er meer. Ik verlies me graag in sporten: hardlopen (tot marathons aan toe), voetballen (voor de kenners, reserve 5e klasse is ongeveer het laagste niveau dat je kunt bereiken) en wielrennen. Dit sporten geeft me alle ruimte voor een lekker bourgondisch leven: koken, eten en een lekker glas in goed gezelschap.

Menu